جنگ دو شرکت بر سر میزان فروش

سامسونگ بزرگ‌ترین برند الکترونیکی مصرفی در جهان است. این شرکت محصولات بسیار متنوعی از جمله تلفن‌های هوشمند، گجت‌های پوشیدنی، لپ‌تاپ، تلویزیون، لوازم خانگی و دستگاه‌های خانه هوشمند را به فروش می‌رساند. نام تجاری دیگری که در گسترش سبد محصولات خود از سامسونگ پیروی کرد، شیائومی است.

پس از ورود برند چینی شیائومی به بازار گوشی‌های هوشمند، شروع به رقابت با سامسونگ در بازارهای مختلف مانند هند، آسیای جنوب شرقی و اروپا کرد. سامسونگ و شیائومی از نظر خط تولید و استراتژی کاملاً شبیه هم هستند. در ادامه می‌خواهیم عملکرد دو شرکت سامسونگ یا شیائومی را در برابر یکدیگر بررسی کنیم.

مباررزه سامسونگ و شیائومی در حوزۀ گوشی‌های هوشمند در سال 2020

در حالی که سامسونگ سال‌هاست بازار جهانی تلفن‌های هوشمند را در دست دارد، چند سالی می‌شود که در بازار مهمی مانند هند با رقیب سر سخت خود یعنی شیائومی روبه‌رو شده است. تلفن‌های هوشمند شیائومی در مقایسه با تلفن‌های هوشمند گلکسی، مشخصات فنی بالاتر با قیمت کمتری دارند. این دقیقا همان استراتژی است که سامسونگ هنگام رقابت با اپل دنبال می‌کرد.

مقایسه سامسونگ و شیائومی در سال 2020

این سازنده کره‌ای با کمک محصولات میان رده بهتر (در مقایسه با گوشی‌های نسل قبلی گلکسی) مانند Galaxy M31 ، Galaxy M51 و Galaxy A51 توانست سهم بازار خود را از شیائومی در هند پس بگیرد. با این حال، هنوز جنگ تمام نشده است. در سه ماهه سوم سال 2020، سهم بازار جهانی سامسونگ برای تلفن‌های هوشمند 22٪ بود. شیائومی به سرعت بخشی از بازاری که توسط هواوی تسخیر نشده بود را از آن خود کرد تا به سومین برند بزرگ تلفن‌های هوشمند جهان (با سهم بازار 12.1٪) تبدیل شود. از حق نگذریم با ظهور گوشی s24، گوشی a55 و گوشی a35، سامسونگ توانسته گوی رقابت با شدت و اختلاف بیشتری از سایر رقبایش برباید.

مبارزه سامسونگ و شیائومی در حوزۀ گوشی‌های هوشمند در سال 2021

کم شدن سهم هواوی در بازارهای جهانی به دلیل تحریم‌ها و نبود سرویس‌های گوگل به روی این گوشی‌ها باعث شد تا شیائومی بتواند بازارهایی که متعلق به این سازنده بزرگ بودند را به خود اختصاص دهد و از این طریق پیشرفت چشمگیری در زمینه فروش گوشی در سال ۲۰۲۱ داشته باشد. شیائومی بیشتر سهم هواوی در بازارهایی مانند چین، اروپا، خاورمیانه و آفریقا را در اختیار گرفته است.

از طرفی شرکت سامسونگ کم و بیش از ابتدای فراگیری بیماری کرونا با مشکل تأمین قطعات مورد نیاز گوشی‌های خود مواجه بود و این قضیه در سال ۲۰۲۱ بیشتر شدت گرفت و همین باعث شد این کمپانی کره‌ای در برخی بازارها مانند اروپا نتواند به خوبی به تقاضای موجود برای گوشی‌های میانرده خود مانند کهکشانی‌های سری A پاسخ دهد و از طرفی شیائومی با تولید مدل‌های مختلف تلاش کرد تا گوی سبقت را از رقیب بزرگ کره‌ای برباید.

مقایسه میزان فروش اپل، سامسونگ و شیائومی

مقایسه میزان فروش اپل، سامسونگ و شیائومی

به همین ترتیب از ابتدای سال ۲۰۲۱ شیائومی سهم خود را در بازارهای مختلف افزایش داد تا بالاخره توانست پس از ۸ سال سامسونگ را پشت سر بگذارد و به پرفروش‌ترین برند موبایل در جهان بدل شود. رسیدن به چنین موفقیتی به معنای واقعی کلمه برای شیائومی تحسین برانگیز است؛ چرا که این سازنده تنها در ۱۰ سال توانسته به این مقاوم دست پیدا کند در حالی که شرکتی مانند سامسونگ قدمتی بیش از ۸۰ سال دارد (البته سامسونگ از ابتدا در زمینه گوشی و … فعالیت نمی‌کرده است).

البته این داستان به همینجا ختم نمی‌شود و سال 2022 وضعیت کمی تغییر می‌کند.

 

رقابت سامسونگ و شیائومی در سال 2022؛ جدال به اوج می‌رسد!

سال 2022 مجدد سامسونگ گوی سبقت را از شیائومی می‌رباید و به فروشنده برتر تبدیل می‌شود. البته در دوره‌های مختلف 2022 میزان فروش این دو شرکت تغییر می‌کند و در بازه‌های مختلف میزان فروش آن‌ها به یکدیگر نزدیک می‌شود. جالب است بدانید که سه ماهه چهارم 2022 سامسونگ برای اولین بار از سال 2017 توانست در بازار هند شیائومی را پشت سر بگذارد و فروش بالاتری را تجربه کند. این رقابت ادامه دارد و تا به امروز هم این دو سازنده با اختلاف کم در پشت سر هم قرار گرفته‌اند.

وضعیت فروش سامسونگ و شیائومی در سال 2023؛ سامسونگ همچنان می‌تازد!

همان طور که در نمودار زیر مشاهده می‌کنید، شرکت سامسونگ نه‌تنها از شیائومی فروش بالاتری دارد، بلکه در این سال موفق شده از اپل هم بهتر عمل می‌کند. طبق نمودار زیر سامسونگ در رتبه نخست از نظر میزان فروش قرار گرفته و پشت سر آن به ترتیب اپل، شیائومی، اوپو، ویوو و سایر برندها دیده می‌شود.

وضعیت فروش سامسونگ و شیائومی در سال 2023

شرکت سامسونگ به لطف میان‌رده‌های جذاب خود موفق شده به این جایگاه دست پیدا کند؛ چرا که گوشی‌هایی چون A14، A24، A34، A54 همگی با بهبودهای نسبتا زیادی معرفی شدند و کاربران بیشتری را به خرید ترغیب کردند. از سوی دیگر شیائومی طی دو سال اخیر در زمینه تولید گوشی‌های میان‌رده کمی افت داشته و نتوانسته پا به پای سامسونگ حرکت کند. کمپانی چینی در سال ۲۰۲۴ عملکرد خود را بهبود بخشیده و باید دید در پایان سال ۲۰۲۴ این رتبه بندی به چه صورت خواهد بود.

سامسونگ بخریم یا شیائومی؟

همان طور که گفته شد سامسونگ یکی از بزرگ‌ترین پیشگامان بازار الکترونیکی بوده است که در طول زمان پیشرفت چشمگیری داشته و محصولات زیادی برای رقابت با سایر برندهای بین المللی این حوزه به بازار ارائه داده است. امروزه برند چینی شیائومی پا به عرصۀ رقابت با این برند کرۀ جنوبی گذاشته است. شیائومی با معرفی سری Redmi هدف ارائه خدمات به مصرف‌کنندگان با سطح اقتصادی پایین‌تر را دنبال می‌کند.

سامسونگ بخریم یا شیائومی؟

این کمپانی در ساخت گوشی‌های هوشمند خود از جدیدترین ویژگی‌ها و قابلیت‌ها استفاده می‌کند و همین کار را برای سامسونگ دشوار کرده است. برای پاسخ دادن به این سوال که گوشی سامسونگ برای خرید مناسب‌تر است یا گوشی شیائومی در ادامه همراه ما باشید تا گوشی‌های این دو برند را در حالت کلی در زمینه‌های مختلف با هم مقایسه کنیم.

 

مقایسه دو برند از نظر طراحی و کیفیت ساخت

در هر یک از بخش‌های این مطلب ابتدا به مقایسه گوشی‌های سامسونگ و شیائومی در رده قیمتی پرچمدار می‌پردازیم و پس از آن به سراغ میان‌رده‌ها می‌رویم. به طور کلی زیبایی ظاهری یک گوشی امری کاملا سلیقه‌ای است و نمی‌توان به طور کلی عنوان کرد که یک گوشی برای همه کاربران زیبا‌تر است، به همین جهت خیلی قصد نداریم به بخش طراحی بپردازیم و به سراغ بخش کیفیت ساخت می‌رویم. گوشی‌های پرچمدار هر دو سازنده از بهترین متریال موجود استفاده می‌کنند و کیفیت ساخت بسیار خوبی دارند.

مقایسه سامسونگ و شیائومی از نظر طراحی و کیفیت ساخت

سامسونگ گوشی‌های پرچمدار خود را از ترکیب شیشه و آلومینوم می‌سازد و بهترین گوشی این برند یعنی گلکسی S24 اولترا با ترکیب شیشه و تیتانیوم روانه بازار شده تا یکی از باکیفیت‌ترین پرچمداران بازار باشد. شیائومی هم به سراغ همین ترکیب یا سرامیک و حتی چرم می‌رود. شیائومی ۱۴ اولترا که بهترین گوشی این سازنده چینی است مانند رقیب از تیتانیوم استفاده می‌کند تا بهترین کیفیت را داشته باشد.

گلکسی A55 سامسونگ

در بازه قیمتی میان‌رده‌ها به نوعی برتری با گوشی‌های سامسونگ است؛ چرا که برای نمونه گوشی مانند ردمی نوت 13 پرو پلاس از بدنه شیشه‌ای و فریم پلاستیکی استفاده می‌کند در حالی که گلکسی A55 سامسونگ قاب شیشه‌ای و فریم آلومینیومی دارد و بسیار خوب ساخت است. همچنین گوشی مثل A35 هم که قیمت پایین‌تری دارد با قاب پشتی شیشه‌ای و گواهی IP67 عرضه شده است، در حالی که مثلا گواهی ضد آب در گوشی ردمی نوت 13 پرو 5G دیده نمی‌شود.

برنده در بازه قیمتی پرچمدار: برابر

برنده در بازه قیمتی میان‌رده: سامسونگ

 

مقایسه سامسونگ و شیائومی از نظر نمایشگر

سامسونگ همیشه جزو بهترین تولیدکنندگان صفحه نمایش بوده است و گوشی‌های این سازنده کره‌ای از چندین سال قبل از پنل‌های باکیفیت استفاده می‌کردند. شیائومی هم اتفاقا در زمینه نمایشگر عملکرد بسیار خوبی دارد و در سال‌های اخیر نشان داده که حتی می‌توانید در این زمینه از سامسونگ هم پیشی بگیرد و پنل‌های باکیفیت‌تری را به روی گوشی‌های خود قرار دهد.

گلکسی S24 اولترا

گلکسی S24 اولترا

در رده گوشی‌های پرچمدار عملکرد هر دو سازنده تحسین‌برانگیز است و شما با بهترین نمایشگرهای موجود در جهان مواجه خواهید شد. با نگاهی به مشخصات گلکسی S24 اولترا و شیائومی 14 اولترا بهتر متوجه این موضوع خواهید شد. البته شایان ذکر است که گلکسی S24 اولترا به گفته اکثر منابع بزرگ دنیای موبایل از جمله Dxomark، بهترین نمایشگر را در بین گوشی‌های هوشمند دارد و عملکردی بدون نقص را ارائه می‌کند.

شیائومی 14 اولترا

شیائومی 14 اولترا

اگر به سراغ گوشی‌های قاتل پرچمدار برویم شرکت شیائومی برنده خواهد بود. برای مثال زمانی که دو گوشی گلکسی S23 FE را با شیائومی 13 تی یا 13 تی پرو مقایسه کنیم متوجه این موضوع خواهیم شد؛ چرا که نمایندگان شیائومی هم وضوح بالاتری دارند و هم از Dolby Vision و گستره رنگی 68 میلیاردی پشتیبانی می‌کنند. از نظر روشنایی نیز پنل 13 تی و 13 تی پرو مقداری روشن‌تر از رقیب کره‌ای است.

در بازه قیمتی گوشی‌های میان‌رده وضعیت دو شرکت شبیه به هم است و مثلا A55 و ردمی نوت 13 پرو 5G وضعیت نزدیکی دارند و کیفیت صفحه نمایش هر دو بسیار خوب است. البته که نماینده شیائومی به لطف داشتن حاشیه‌های کمتر، پشتیبانی از 68 میلیارد رنگ، مقداری رزولوشن بالاتر و البته روشنایی بیشتر برنده این قسمت خواهد بود. البته که این اختلاف مثلا بین A35 سامسونگ و ردمی نوت 13 پرو 4G شیائومی کمتر می‌شود. در کل بهتر است دو مدل را با هم مقایسه کنید.

ردمی نوت 13 پرو 5g

نمایشگر عالی ردمی نوت 13 پرو 5g با حاشیه‌های بسیار کم

در رده قیمتی اقتصادی اما مجدد برگ برنده با سامسونگ خواهد بود. برای مثال گلکسی A15 از نمایشگر سوپر امولد 90 هرتز استفاده می‌کند، در صورتی که برای مثال ردمی 13C یا پوکو C65 صفحه نمایشی IPS با رزولوشن HD دارد. سامسونگ حتی برای گلکسی A05s نیز نمایشگری IPS با رزولوشن FHD در نظر گرفته است.

برنده در بازه قیمتی پرچمدار: سامسونگ

برنده در بازه قیمتی قاتل پرچمدار: شیائومی

برنده در بازه قیمتی میان‌رده: شیائومی

برنده در بازه قیمتی اقتصادی: سامسونگ

 

مقایسه رابط کاربری سامسونگ و شیائومی

همان‌طور که می‌دانید هر دو شرکت در گوشی‌های خود از سیستم عامل اندروید استفاده می‌کنند اما این سیستم عامل با یک رابط کاربری همراه می‌شود تا شرکت سازنده بتوانید شخصی‌سازی‌های مورد نظر خود را به روی اندروید اعمال کند. رابط کاربری سامسونگ One UI و رابط کاربری شیائومی MIUI ( در نسل جدید HyperOs) نام دارد و چندین سال از عرضه این دو رابط کاربری می‌گذرد. در این بخش قرار نیست به تمامی ویژگی‌های نرم افزاری دو برند بپردازیم و تنها قرار است مشخص کنیم که رابط کاربری کدام سازنده عملکرد بهتری دارد و انتخاب بهتری برای شماست.

 

در همین ابتدا باید عنوان کنیم که رابط کاربری سامسونگ و شیائومی هر دو جزو بهترین‌های دنیای اندروید هستند و هر دو عملکرد خوبی دارند. آخرین نسخه از رابط کاربری سامسونگ در زمان نوشته شدن این مطلب One UI 6.1 و آخرین نسخه از رابط کاربری شیائومی HyperOs نام دارد. از نظر قابلیت‌های شخصی سازی هر دو رابط کاربری بسیار قوی و غنی هستند و به شما امکان می‌دهند تا شکل و شمایل بیشتر بخش‌های گوشی را طبق سلیقه خود تغییر دهید. از نظر قابلیت‌های مختلف هم هر دو قوی عمل می‌کنند اما برتری با شیائومی است و HyperOs قابلیت‌های بیشتری به نسبت One UI در اختیار شما قرار می‌دهد.

از طرف دیگر از نظر بهینه‌سازی و بهینه کار کردن One UI نسبت به HyperOs برتر است، هرچند که HyperOs بهتر از MIUI شده و این اختلاف کاهش یافته ولی همچنان برتری با شرکت سامسونگ است. گوشی‌های سامسونگ باگ‌های نرم افزاری کمتری را نسبت به شیائومی تجربه می‌کنند. در کل اما از نظر ظاهری باید ببینید که با کدام رابط کاربری راحت‌تر هستید و باید به سراغ برندی بروید که هنگام کار با گوشی‌های آن احساس بهتری داشته باشید.

بحث دیگری که در قسمت نرم افزاری گوشی اهمیت بسیار بالایی دارد دریافت آپدیت‌های جدید و نسخه‌های جدیدتر سیستم عامل و رابط کاربری است، جایی که بدون هیچ شکی سامسونگ برگ برنده را در اختیار دارد. پرچمداران سری S24 شرکت سامسونگ قرار است تا ۷ سال آپدیت نرم افزاری و امنیتی دریافت کنند که اتفاقی بسیار مثبت ارزیابی می‌شود. این مدت زمان برای گوشی‌های میان‌رده برابر با ۴ سال آپدیت نرم افزاری و ۵ سال آپدیت امنیتی است و گوشی‌های اقتصادی نیز حتی عموما دو آپدیت نرم افزاری دریافت می‌کنند.

شیائومی برای پرچمداران خود ۴ سال آپدیت نرم افزاری و ۵ سال آپدیت امنیتی عرضه می‌کند و این پشتیبانی در گوشی‌های میان‌رده به ۳ یا ۲ سال کاهش می‌یابد. برخی از گوشی‌های اقتصادی این سازنده تنها ۱ آپدیت نرم افزاری دریافت خواهند کرد. به غیر از بحث پشتیبانی طولانی‌تر سامسونگ نسبت به شیائومی، این سازنده کره‌ای آپدیت‌ها را نیز سریع‌تر و منظیم‌تر از سازنده چینی در اختیار قرار می‌دهد.

قابلیت circle to search در گلکسی S24 اولترا

قابلیت circle to search در گلکسی S24 اولترا

در نهایت برتری بعدی سامسونگ نسبت به شیائومی در بحث نرم افزاری به هوش مصنوعی برمی‌گردد، جایی که کره‌ای‌ها Galaxy AI را همراه با پرچمداران سری S24 معرفی کردند تا قابلیت‌های بسیار جذابی در اختیار کاربران قرار بگیرد.

 

برنده از نظر قابلیت‌های شخصی‌سازی: برابر

برنده از نظر عملکرد بهینه: سامسونگ

برنده از نظر قابلیت‌ها و امکانات: شیائومی

برنده از نظر آپدیت نرم افزاری: سامسونگ

برنده از نظر قابلیت‌های هوش مصنوعی: سامسونگ